Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/آذربایجان شرقی عضو هیات علمی گروه مهندسی شیمی دانشگاه فنی و حرفه‌ای تبریز گفت: از مخلوط کردن شوینده‌های مختلف باید خودداری شود، چراکه با مخلوط کردن آن‌ها واکنش شیمیایی رخ داده و گاز کلر که ماده‌ای سمی است، آزاد و وارد محیط شده و در محیط‌های بسته می‌تواند بسیار خطرناک باشد.

مریم اره جانی در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص عوارض ترکیب مواد شوینده، اظهار کرد: سفیدکننده‌ها و مواد جرم‌گیر حاوی ترکیبات شیمیایی کلردار هستند؛ لذا توصیه می‌شود حتما در حین استفاده از چنین موادی از دستکش و ماسک استفاده شود و محل مورد نظر دارای تهویه مناسب باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: عوارض تنفس گاز کلر بسته به مقدار و زمان تماس می‌تواند شامل مسمومیت، ریزش مو، آسیب به ریه و ... باشد. 

وی یادآور شد: اخیرا نیز به دلیل خطرات استفاده از کلر در تصفیه آب برای ضدعفونی کردن آن از روش‌های جایگزین کلرزنی استفاده می‌شود.

این استاد دانشگاه گروه مهندسی شیمی دانشگاه فنی و حرفه‌ای تبریز در خصوص ضدعفونی دست‌ها علیه ویروس کرونا نیز گفت: اولویت با شستن دست‌هاست و در صورتی که امکان شست و شو فراهم نباشد از مواد ضدعفونی کننده استفاده شود، البته استفاده مکرر از این مواد ممکن است باعث حساسیت و خشکی پوست شود. 

وی توضیح داد: تمام قسمت‌های دست باید ضدعفونی شود نه فقط کف دست و پشت آن. لابلای انگشتان، ناخن‌ها و زیر آن‌ها نیز باید به مواد ضدعفونی کننده آغشته شوند.

وی خاطرنشان کرد: آب و صابون بهترین شوینده و پاک کننده است. همه مواد ضدعفونی کننده حاوی مواد شیمیایی هستند و در طولانی مدت و استفاده مکرر می‌توانند عوارضی به همراه داشته باشند.

اره جانی تاکید کرد: بلافاصله بعد از ضدعفونی کردن دست‌ها مشغول غذا خوردن نشویم، چراکه احتمال این‌که مواد شیمیایی وارد بدنمان شود وجود دارد.

وی با اشاره به ضرورت مطالعه برچسب روی محصول ضدعفونی کننده، تصریح کرد: همچنین ضروری است تا مواردی از قبیل درصد اتانول، نحوه نگهداری، تاریخ انقضا و نحوه استفاده مورد توجه قرار گیرد.

اره جانی با بیان این‌که بلافاصله بعد از اسپری مواد ضدعفونی کننده به سطوح آن را با دستمال پاک نکنید، ادامه داد: بعد از اسپری مواد ضدعفونی کننده بر روی سطوح باید 30 ثانیه صبرکنیم تا بر میکروارگانیسم‌ها تاثیر کرده و آنها را ازبین ببرند و نباید بلافاصله دست‌ها را بر روی سطح آغشته به مواد ضدعفونی کننده قرار داد و یا سطح را با دستمال پاک کرد.

این استاد دانشگاه گروه مهندسی شیمی با بیان این‌که تمامی مواد ضدعفونی کننده آتش زا هستند، گفت: از قراردادن آن‌ها در معرض آفتاب، کنار وسایل گرمایشی (بخاری و ...)، اجاق گاز و ... خودداری شود.

وی با اشاره به نحوه نگه داری مواد استریل شده، گفت: مواد استریل شده تا زمانی که در پوشش استریل قرار دارند، عاری از میکروب هستند و با تماس دست و قرار گرفتن در معرض هوا دیگر استریل نیستند.

عضو هئیت علمی دانشگاه فنی و حرفه‌ای تبریز یادآور شد: قبل از برداشتن ماسک دست‌ها باید با آب و صابون شسته شوند و از تماس دست با جداره داخلی ماسک خودداری شود؛ چراکه ممکن است آلودگی‌ها از دست به ماسک و سپس مستقیما از راه تنفس وارد بدن شود.

وی در پایان تاکید کرد: موقع استفاده از اسپری ضدعفونی کننده حتما از ماسک استفاده شود و از تنفس هوای حاوی ذرات اسپری جدا خودداری شود؛ از سویی نیز اکیدا توصیه می‌شود، برای ضدعفونی کردن سطوح از دستکش و ماسک استفاده شود؛ چراکه غالبا از مواد شیمیایی قویتری در تهیه مواد ضدعفونی کننده سطوح استفاده می‌شود، که برای سلامتی انسان بسیار مضر هستند.  

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی کروناویروس مواد ضدعفونی کننده الکل مواد شوينده مواد ضدعفونی کننده خودداری شود استفاده شود دست ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۴۳۹۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت نوع جدیدی از مواد متخلخل که می‌توانند گازهای گلخانه‌ای را ذخیره کنند

گروهی از پژوهشگران تحت سرپرستی دانشمندان دانشگاه هریوت-وات اسکاتلند ماده متخلخل جدیدی طراحی کرده‌اند که می‌تواند کربن‌دی‌اکسید و سایر گازهای گلخانه‌ای را ذخیره کند. این تیم با همکاری پژوهشگران دانشگاه لیورپول، کالج سلطنتی لندن، دانشگاه ساوتهمپتون و دانشگاه علم و فناوری شرق چین، از مدل‌سازی کامپیوتری برای پیش‌بینی دقیق نحوه ترکیب مولکول‌ها در نوع جدید مواد متخلخل استفاده کردند.

به گزارش زومیت، مطالعه در مجله‌ی Nature Synthesis منتشر شده است و نحوه ایجاد مولکول‌های توخالی قفس‌مانند را با ظرفیت ذخیره‌سازی بالایی برای گازهای گلخانه‌ای مانند کربن‌دی‌اکسید و سولفور هگزا فلوراید توضیح می‌دهد. سولفور هگزا فلوراید گاز گلخانه‌ای قوی‌تر از کربن‌دی‌اکسید است که می‌تواند هزاران سال در جو باقی بماند.

نویسندگان مقاله با اشاره به این موضوع که برای کمک به حل بزرگ‌ترین چالش جامعه خود به مواد متخلخل نیاز داریم، می‌گویند، کاشت درختان روشی کارآمدی برای جذب کربن، اما بسیار کند است. بنابراین، به مداخله انسانی مانند مولکول‌های مصنوعی برای جذب کارآمد و سریع‌تر گازهای گلخانه‌ای از محیط‌زیست نیاز داریم.

مولکول‌های قفس‌مانند جدید با استفاده از مولکول‌های قفس‌مانند دیگری ایجاد شدند تا نوع جدیدی از مواد متخلخل را ایجاد کنند. نویسندگان مطالعه می‌گویند ترکیب مطالعات محاسباتی مانند مطالعه آن‌ها با فناوری‌های جدید هوش مصنوعی می‌تواند منبع بی‌سابقه‌ای از مواد جدید را برای حل فوری‌ترین چالش‌ جامعه ایجاد کند و این مطالعه گامی مهم در این مسیر است.

پژوهشگران از مدل کامپیوتری برای پیش‌بینی دقیق این موضوع استفاده کردند که مولکول‌ها چگونه در ماده متخلخل جدید آرایش پیدا می‌کنند.

متخصصان مدل‌سازی محاسباتی در کالج سلطنتی لندن و دانشگاه ساوتهمپتون شبیه‌سازی‌هایی را برای درک و پیش‌بینی روند مونتاژ مولکول‌های قفس‌مانند انتخابی و ایجاد مواد متخلخل طراحی کردند. این مولکول‌ها به ذخیره کربن‌دی‌اکسید و سولفور هگزا فلوراید تمایل دارند. ساختار متخلخل ماده جدید به طور خاص امکان جذب و ذخیره گازهای مضر محیط را فراهم می‌کند.

مولکول‌های با ساختار پیچیده می‌توانند برای حذف ترکیبات سمی موسوم به ترکیبات آلی فرار از هوا نیز استفاده شوند و می‌توانند در علم پزشکی نیز کاربردهای مهمی داشته باشند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • روتین روزانه ایلان ماسک چگونه است؟
  • این علامت‌ها خبر از بیماری آسم می‌دهد؟
  • (عکس) ماسک زدن ضرغامی سوژه شد
  • ضدعفونی کمباین‌های مهاجر در هندیجان
  • ایلان ماسک: آمریکا در حال انقراض! کاهش نرخ زاد و ولد خطرناک‌تر از گرمایش جهانی است
  • ۵۰درصد واحدهای شوینده‌ کشور در قزوین مستقر هستند
  • نان توت فرنگی یک نان خوش عطر و طعم و ساده
  • استقرار ۵۰ درصد تولیدکنندگان شوینده در قزوین
  • آب چاه بخوریم یا آب معدنی؟ / ضدعفونی آب لوله کشی با اشعه ماورای بنفش
  • ساخت نوع جدیدی از مواد متخلخل که می‌توانند گازهای گلخانه‌ای را ذخیره کنند