Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@23:00:28 GMT

مواد رنگی شیمیایی که ضدکرونا نیست

تاریخ انتشار: ۷ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۵۳۱۰۷

مواد رنگی شیمیایی که ضدکرونا نیست

این روزها دیگر دلالان ناصرخسرو وقتی از کنارشان رد شوی نمی گویند دارو، می گویند ماسک و دستکش هر چقدر بخواهی دارم.

مغازه های راسته خیابان ناصرخسرو هم که مواد آزمایشگاهی و سموم کشاورزی می فروشند، بسیار شلوغ است. دلالانی که در پیاده رو با تلفن معامله می کنند، بازار گرمی دارند.

برخی مغازه ها شلوغ می شود و بعد از اینکه با تجمع مشتریان و خرید آنها بار دستکش و مواد ضدعفونی تمام می شود، جمعیت متفرق می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بازرسان سازمان صنعت، معدن، تجارت در رصد بازار ناصرخسرو برای اقلام بهداشتی از جمله ماسک و مواد ضدعفونی کننده به مغازه ها و واحدهای صنفی این خیابان آمده اند. آنها ابتدا برای رصد قیمت ها و نوع اجناس به طور ناشناس و به عنوان مشتری از برخی مغازه ها خرید می کنند.

یکی از بازرسان یک بسته دستکش لاتکس را از یک مغازه فروش محصولات باغی و سموم کشاوزی خریده است. مغازه دار قیمت یک بسته ۱۰۰ عددی که قیمت آن  در شرایط معمول بازار ۱۷ هزار تومان است، ۶۰ هزار تومان فروخته اند.

مریوان قادرپور بازرس سازمان صنعت، معدن، تجارت با بررسی پروانه کسب این واحد صنفی اعلام می کند که این واحد علاوه بر گرانفروشی، حق فروش دستکش را ندارد.

فروشنده اما این اقدام خود را توجیه می کند و می گوید برای فروش سموم از این دستکش ها به مشتری می دهد اما بعد از اینکه متوجه می شود که بازرس قبلا از او خرید کرده به ناچار می گوید که مجبور است برای پاسخ به  نیاز مشتریان دستکش هم بیاورد.

در یک مغازه دیگر، شیشه های یک لیتری بدون هیچ نام و نشان، حاوی مواد ضدعفونی کننده است. فروشنده می گوید این شیشه ها حاوی ۷۰ درصد اتانول و قیمت آن هم ۴۰ هزار تومان است.

امیر خلیفه پور بازرس سازمان صنعت، معدن، تجارت که به او اعتراض می کند و می گوید این مواد را  کجا و با چه اصالت و شناسنامه ای تهیه می کنید، مغازه دار توضیحی ندارد و مدعی است که او با انصاف تر از دیگرانی است که ۱۰ درصد اتانول یا الکل را با آب مخلوط می کنند و به عنوان ضدعفونی کننده می فروشند.

در یک مغازه دیگر که مجوز فروش محصولات باغبانی دارد، ماسک عرضه می شود. ماسک فیلتردار که در شرایط عادی قیمت آن ۲ هزار تومان است، ۲۵ هزار تومان فروخته می شود و البته هر مشتری باید حداقل دو ماسک بخرد یعنی علاوه بر گرانفروشی محرز، اجبار به خرید هم وجود دارد.

مغازه دار می گوید فقط یک کارتن ماسک فیلتردار آن هم برای جور بودن اجناس خود داشته که همه را فروخته است.

او مدعی است که هر ماسک را ۲۳ هزار تومان خریده و با ۲ هزار تومان سود ناچیز می فروشد اما هیچ فاکتوری برای این ادعا ارائه نمی دهد.

مغازه داران از کمبود بازار، دلالانی که قیمت ها را چندین برابر بالا برده اند، عده ای که بازار سیاه درست کرده اند و سرنخی هم از خود در بازار به جا نمی گذارند و مشتریان مضطربی که با نگرانی به التهاب بازار دامن می زنند، گلایه دارند.

آنها مدعی هستند باید برای نیاز مشتری اقلام بهداشتی ضروری را  به بازار بیاورند و معتقدند که اگر این واحدهای صنفی این مواد را به دست مشتری ندهند اوضاع بدتر می شود و دلالان میدان داری می کنند هرچند در شرایط کنونی هم دلالان گردانندگان اصلی بازار هستند.

نکته قابل تامل عرضه انبوه محصولات شیمیایی فاقد اصالت و مشخصاتی است که به عنوان مواد ضدعفونی کننده به صورت فله در بازار به وفور وجود دارد.

اینکه این مواد آیا  واقعا مواد ضدعفونی هستند یا نه و اینکه چه عوارضی برای پوست  در پی دارد، نامعلوم است و آنچه مشخص است این است که اکنون در این بازار ملتهب سیاه سودجویان می تازند.

برچسب‌ها ویروس کرونا سازمان تعزیرات حکومتی پروندهٔ خبری پرونده | پیشنهادهایی برای پیشگیری از کرونا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا سازمان تعزیرات حکومتی ویروس کرونا سازمان تعزیرات حکومتی ضدعفونی کننده مواد ضدعفونی هزار تومان مغازه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۵۳۱۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش واردات محصولات دارای تولید داخل خبر خوبی نیست

ما باید به سمت واردات هدفمند گام برداریم. اینکه ظرفیت تولید ورق سرد، گالوانیزه و رنگی در داخل کشور وجود دارد اما ما به سمت واردات حرکت می‌کنیم، اتفاق و خبر خوبی نیست. - اخبار بازار -

رضا حیدری، معاون فروش و بازاریابی فولاد مبارکه در حاشیه نمایشگاه ایران اکسپو 2024 گفت: شرکت فولاد مبارکه در سال گذشته 8 میلیون و 800 هزار تن محصول به مشتریان تحویل داده که از این میزان یک میلیون و 400 هزار تن روانه بازارهای صادراتی شده و رضایتمندی مشتریان داخلی و خارجی را  در پی داشته است؛ اما نکته  این است که این اتفاق در زمینه صادرات می‌توانست برای سایر شرکت‌های فولادی نیز رقم بخورد، ولی  ازآنجاکه برخی شرکت‌های فولادی نتوانستند در مقابل سهام‌داران خود در بخش سود و زیان از صادرات محصولات خود دفاع کنند، انگیزه تولید بیشتر و صادرات را از دست دادند.

وی در گفت‌وگو با خبرنگار ایراسین گفت: یکی دیگر از موضوعات حائز اهمیت این است که در سال 1402 حجم واردات ورق فولادی افزایش چشمگیری داشت. ما در بخش واردات ورق‌های سرد، گالوانیزه و رنگی در شرایطی شاهد افزایش واردات بودیم که محدودیت‌های ارزی نیز داشتیم. این اتفاق در شرایطی رقم خورد که ظرفیت‌های تولید و ضریب بهره‌برداری تولید برای ورق سرد در کشور ما 71 درصد، برای ورق گالوانیزه 42 درصد و برای ورق رنگی 28 درصد است. این امر نشان می‌دهد ما در داخل کشور امکان تولید این‌گونه محصولات را داریم؛ اما باید برای تولیدکنندگان شرایطی ایجاد کنیم که رغبت پیدا کنند تولیدات خود را روانه بازارهای داخلی و صادراتی کنند. قطعاً این حجم واردات مانعی جدی برای تسهیل امر تولید است.

وی عنوان کرد: ما باید به سمت واردات هدفمند گام برداریم. اینکه ظرفیت تولید ورق سرد، گالوانیزه و رنگی در داخل کشور وجود دارد، اما ما به سمت واردات حرکت می‌کنیم، اتفاق و خبر خوبی نیست. از سوی دیگر نیز باید محصولاتی را وارد کنیم که بدانیم نیاز بازار است. در حال حاضر ظرفیت‌های خوبی در پروژه‌های انتقال آب شکل گرفته و تسریع شده که این پروژه‌ها نیازمند ورق گرم است.

حیدری در پایان یادآور شد: به نظر می‌رسد بهترین مسیر برای واردات این است که ما ارزی را که قرار است از بانک مرکزی صرف واردات محصولات فولادی کنیم، صرف واردات ورق گرمی بشود که قرار است در پروژه‌های انتقال آب مصرف شود. در این صورت قطعاً ظرفیت‌های فولاد مبارکه برای اینکه محصولات خود را به سایر مشتریان عرضه بکند بیشتر خواهد شد.

دیگر خبرها

  • مراقب باشید! همه خودروها در تابستان سرطان زا می شوند!
  • روتین روزانه ایلان ماسک چگونه است؟
  • وضعیت ناگوار یک بازار تاریخی در نصف‌جهان/از ویراژ شبانه‌روزی موتورسیکلت‌ها تا سدمعبرهای مغازه‌داران
  • (عکس) ماسک زدن ضرغامی سوژه شد
  • مراقب باشید! همه خودروها در تابستان سرطان‌زا می‌شوند
  • افزودنی های بتن
  • (ویدئو) ژیلا صادقی جواب تمام منتقدانش را یکجا داد!
  • افزایش واردات محصولات دارای تولید داخل خبر خوبی نیست
  • جریمه میلیاردی یک واحد صنعتی متخلف در بروجرد
  • کشف کمیاب‌ترین «رنگ» دنیای باستان در یک حمام رومی؛ رنگی گران‌تر از طلا (+عکس)